Bike & Hike Week i Bad Gastein

Kombinera elcykling med vandring

Elcykling och vandring i en oslagbar kombination!

Upplev Gasteinerdalens mäktiga natur under Bike & Hike Week. Området betraktas oftast som ett av Alpernas vackraste och med sitt stora utbud av vandrings- och cykelleder så finns det alltid något nytt att upptäcka. 

  • Kombinerar elcykling med vandring i oslagbar miljö
  • Tre dagar cykling och två dagar vandring 
  • Passar dig som vill ha en aktiv semester i kombination med god mat
  • Resa med fokus på upplevelser, njutning och gemenskap

Under Bike & Hike Week kommer vi tillsammans njuta av dalen, till fots samt från sadeln på våra elcyklar. De batteridrivna cyklarna hjälper oss att bemästra backar och utforska områdets vackraste platser. Dessutom tillåter de en familj eller grupp med olika fysiska förutsättningar att cykla tillsammans då motorns effekt enkelt regleras efter egen förmåga.

Vad händer under resan?

Veckan bjuder på tre dagar cykling och två dagar vandring under ledning av erfarna guider. Under cykelturerna tar vi oss gemensamt fram i en omväxlande terräng med en kombination av grusvägar och mindre stigar. Vandringarna är av medelsvår karaktär och vi går ca 8-10 km och 300-500 höjdmeter per dag. Tillsammans får vi uppleva vykortsliknande områden och varje dag stannar vi till för att avnjuta en härlig lunch på någon av dalens alla mysiga hüttor. Turerna avslutas i Bad Gastein med något svalkande på Silver Bullets terrass innan vi gör oss redo för kvällens härliga middag.
Se hela veckoprogrammet här →

Varför vandra och cykla i Bad Gastein?

Bad Gastein erbjuder en svårslagen kombination med bekväma boenden, bra mat och härliga cykel- och vandringsleder. I priset ingår lån av toppmoderna elcyklar. Du behöver alltså inte ta med egen cykel. 

För vem passar resan?

Resan passar dig som vill uppleva Alpernas vackra natur på ett nytt och spännande sätt. Kombinationen mellan vandring och cykling gör veckan omväxlande och varje dag bjuder oss på något nytt.
Se våra förslag på utrustning →

Boende

Vi bor bekvämt på något av våra moderna hotell, mitt i hjärtat av Bad Gastein. Här sover vi gott i sköna sängar och njuter av en god frukostbuffé innan vi ger oss ut på dagens tur. Vissa hotell erbjuder pool- och spaanläggning och på kvällarna serveras härliga middagar.

Du behöver inte vara en duktig vandrare/cyklist men viss cykel- och vandringsvana rekommenderas då terrängen kan vara bitvis tekniskt utmanande. 

2019 års resor presenteras inom kort

Fyll i din mailadress nedan så får du en påminnelse så snart resorna går att boka!


Detta ingår i resans pris:

  • Direktflyg t/r från Göteborg, Malmö eller Stockholm
  • Boende på centralt belägna hotell med god standard
  • Stor frukostbuffé 
  • Hyra av Mountainbike (inkl. hjälm)
  • 3 dagar cykling och 2 dagar vandring under ledning av erfarna guider
  • Reseledarservice