• Laddar…

  Botaniska strövtåg i Bad Gastein

 • Laddar…

  Alpin vandring Plus - för dig som vill ha lite utmaning

 • Laddar…
 • Laddar…

  Alpin vandring i Gasteinerdalen

 • Laddar…
 • Laddar…

  Följ med på Högalpin vandring

 • Laddar…

  Nordic Walking

 • Laddar…

  Varje dag njuter vi av en god lunch under våra vandringar

 • Botanisk vandring med STS Alpresor
 • Alpin vandring Plus i Bad Gastein
 • Vandra i Bad Gastein Österrike
 • Vandra i österrikiska Alperna
 • Alpin vandring i Bad Gastein
 • Högalpin vandring med STS Alpresor
 • Nordic Walking i Österrike
 • Vandring i Bad Gastein i Österrike

Vandringsresor till österrikiska Alperna

Naturen runt Bad Gastein betraktas av många som Alpernas vackraste och den inbjuder till underbara vandringar. 

Vi garanterar en oförglömlig naturupp­levelse med allt från lugna promenader till mer avancerade högalpina vandringar i Alpernas största nationalpark, Hohe Tauern. Du bor på välkända Hotel Salzburger Hof, ett av Alpernas vackraste hotell, designhotellet Post, lyxiga Villa Orania, mysiga Hotel Gisela ­eller på nya Ski Lodge Reineke. Hotellen håller mycket hög klass och är centralt belägna i Bad Gastein.

 Stor rabatt på enkelrum. Du som reser själv slipper nu att betala extra när du väljer att bo i enkelrum. Under ett stort antal veckor har vi tagit bort enkelrumstillägget på alla våra hotell i Bad Gastein.

 Barn 2-12 år betalar bara 3 995 kr för flygresa, boende och all mat. Ungdomar 13-17 år betalar endast  4 995 kr. 

Våra vandringar leds alltid av utbildade vandringsguider med stor kännedom om vandringsområdet i Gasteinerdalen. Med på vandringarna finns dessutom alltid våra uppskattade reseledare.

På morgonen samlas vi för att noggrant gå igenom dagens vandring. Vi tittar på väderutsikterna, visar höjdkurvor, ­pratar igenom olika svårighetsgrader och uppskattade tider för ­dagens olika vandringar. Efter en härlig vandringsdag samlas vi för "After Walk" på Silver Bullets terrass. Mycket uppskattat bland våra gäster. 

Spännande utflykter

Bad Gastein är med sitt centrala läge en perfekt utgångspunkt för dagsutflykter till några av världens främsta sevärdheter såsom värlsarven Venedig och Salzburg.

Ett skönt och myggfritt klimat

Utmärkande för Gasteinerdalen är att det aldrig är långt till en trevlig raststuga med god mat och dryck.Våra vandringsresor erbjuder absolut förstklassig matstandard, där även din helpension ingår under vandringsdagarna. Bad Gastein ligger långt söderut, ca 20 mil från Medelhavet. Solen står mycket högt under sommarhalvåret och tillsammans med den höga höjden får man ett behagligt klimat. Dessutom är luften kristallklar och myggfri vilket ytterligare höjer kvaliteten på vandringarna.

Vad ingår i vandringsresans pris?

I priset på våra vandringsresor ingår flygresa Sverige – Salzburg t/r inkl bagage, boende på något av våra fina hotell med frukostbuffé, välkomstdrink, sakkunnig ledning av erfarna guider, morgonsamling där vi går igenom dagens program, lokala transporter och linbaneturer. Dessutom ingår fem luncher i resans pris.

Tjäna SAS EuroBonus extrapoäng med STS Alpresor

Varje lördag från den 4 maj till den 5 oktober flyger vi till Salzburg från Stockholm, Göteborg och Malmö. Från Salzburg är det endast en dryg timmes transfer till Bad Gastein. Vi är stolta över att presentera vårt nya samarbete med SAS EuroBonus. Nu kan du tjäna EuroBonus extra-poäng när du bokar din vandringsresa med STS Alpresor. Läs mer här>

Läs mer
Nordic walking, STS Alpresor, vandringsresor, österrika, bad gastein

Nordic walking

På Nordic walking så går vi på näst intill plant underlag i stadsmiljö. Under veckan ingår en vandring i Morzarts hemstad Salzburg. Du får även låna stavar utan kostnad.

Läs mer

Alpin vandring, STS Alpresor, vandringsresor, österrika, bad gastein

Alpin vandring

På Alpin vandring delar vi in oss i olika grupper utifrån tempo man önskar gå. Vandringarna sker på olika höjd och vi undviker alltför branta partier och långa nedstigningar till fots. Det här är en av våra mest populära vandringar.

Läs mer

Alpin vandring Plus, STS Alpresor, vandringsresor, österrika, bad gastein

Alpin vandring Plus

De här vandringarna går upp till högre höjder i ett imponerande natursceneri. De kräver god fysisk kondition och framför allt uthållighet då vi till fots emellanåt vandrar upp- och nedför berget med höjdskillnader på upp till 1 000 meter. 

Läs mer

Högalpin vandring, STS Alpresor, vandringsresor, österrika, bad gastein

Högalpin vandring

De högalpina vandringarna är utmanande med både upp- och nedstigningar över höga bergspass. Här krävs riktigt god fysik och det bjuds på sällsynta naturupplevelser. T.ex. ingår en övernattning på Hagener Hütte på 2 500 m ö h.

Läs mer

Botaniska strövtåg, STS Alpresor, vandringsresor, österrika, bad gastein

Botaniska strövtåg

Vi arrangerar strövtåg med botanisk inriktning när alpfloran är som vackrast. Vår expert är den mycket uppskattade professorn Invar Kärnefelt från Lunds Universitet, som tillika är chef för Botaniska museet i Lund. Med sådan guidning hittar vi fantastiska blommor i makalös miljö.

Läs mer

Låt dig inspireras av våra vandringsfilmer från Bad Gastein

Nordic walking i Bad Gastein

Hotel Salzburger Hof

Alpin vandring i Bad Gastein