• Bad Gastein
 • Laddar…
 • Laddar…
 • Laddar…

  Venedig

 • Laddar…

  Salzburg

 • Laddar…

  Salzkammergut

 • Laddar…

  Grossglockner - Österrikes högsta berg (3798 m ö h)

 • Laddar…

  Hohen Werfen - "Örnnästet"

 • Laddar…

  Zell am See

 • Bad Gastein
 • Zell am See

Utflykter i Bad Gastein

Följ med på en dagsutflykt till några av Europas finaste platser!

Bad Gastein ligger perfekt beläget, ca 10 mil söder om Salzburg, mitt i hjärtat av Europa. Vi erbjuder ett stort utflyktsprogram som ger dig möjlighet att åka på dagsutflykter till flera av Europas främsta sevärdheter. Upplev världsarv såsom Venedig, Salzburg eller den mytomspunna byn St Wolfgang med värdshuset "Vita hästen". Österrikes högsta berg - Grossglockner bjuder på en fantastisk panoramautsikt och på inspelningsplatsen för filmklassikern "Örnnästet" kan du se imponerande rovfågeluppvisningar.

Salzburg - måndag

På måndagen åker vi till Mozarts födelsestad Salzburg. Resan tar en dryg timme med buss och vi lämnar Bad Gastein kl 09.00. Bussen stannar strax utanför gamla stan, varefter vi promenerar gemensamt till Mozartplatz, hjärtat av staden. Där möter vi vår guide som tar oss med längs de slingrande gränderna, vackra torgen och förbi Mozarts födelsehus på Getreidegasse. Efter guidningen finns det tid för shopping, cafébesök, m m. Åter till Bad Gastein runt 18.00, i god tid före vår fondue i mysiga Hofkeller för dig som valt att lägga till denna aktivitet.

Ingår: Bussresa, reseledarservice, guidning på svenska (fondue bokas separat).

Pris: 445 kr, barn (2-17 år) 345 kr Lägg till i bokning

Grossglockner - tisdag

En av våra mest uppskattade utflykter med underbara naturupplevelser och ett storslaget panorama över de mäktiga bergen och glaciärerna. Start från Bad Gastein efter frukost. Efter 1,5 timme tar vi en liten paus för att beundra utsikten och därefter beger vi oss vidare upp till Franz Joseph Höhe. Där gör vi ett längre uppehåll och har möjlighet att äta lunch med en storslagen vy över Österrikes högsta berg, Grossglockner 3 798 m ö h, och dess enorma glaciärfall. Åter i Bad Gastein sen eftermiddag.

Ingår: Bussresa, vägtull, reseledarservice

Pris: 495 kr, barn (2-17 år) 295 kr Lägg till i bokning

Venedig - onsdag

Venedig tillhör en av världens mest berömda och besökta städer. Vi startar tidigt från Bad Gastein och kommer fram till Venedig på förmiddagen. Vi tar en gemensam båttur in till de centrala delarna av denna otroliga stad. Vi hjälper gärna till med att arrangera en gondolfärd (ca 20 €/person). Därefter är det fritt fram att på egen hand upptäcka kanalerna, de små gränderna fulla av affärer, samt äta en pasta till lunch. Vi återkommer till Bad Gastein vid 22-tiden, då det serveras en kvällsbuffé (för gäster med sex dagars halvpension eller bara frukost kan denna köpas till på plats). 
Ingår: Bussresa, tåg, båtresa, vägavgifter, reseledarservice.

Pris: 845 kr, barn (2-17 år) 695 kr Lägg till i bokning

Slottskonsert i Salzburg - Torsdag

På torsdag kväll är det dags för veckans höjdpunkt för alla er som älskar klassisk musik – en kammarkonsert i borgen Hohen Salzburg. Vi inleder kvällen med en trerätters middag som serveras kl.16.00 i Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. Därefter tar bussen oss till utkanten av Gamla Stan i Salzburg (ca 1 timme och 20 minuters resväg). Därifrån promenerar vi ca 15 minuter till foten av berget Mönchberg där vi sedan tar kugghjulsbanan upp till borgen. 

Den vackra vita borgen Hohen Salzburg byggdes år 1077 och är idag en av Centraleuropas bäst bevarade medeltida fästningar. Konserten äger rum i tornsalen där det sägs att Mozart på sin tid höll konserter. Musiken som spelas under kvällen är bl a hämtad ur Mozarts verk.Vi återkommer till Bad Gastein ca kl 24.00.

Pris: 795 kr/vuxen, 695 kr/barn Lägg till i bokning

Hohen Werfen - torsdag

På torsdagen besöker vi Hohen Werfen, där filmatiseringen av Alistair McLeans berömda roman skedde. Huvud­rollerna i filmen spelades av Richard Burton och Clint Eastwood. Vi lämnar Bad Gastein efter frukost och har därefter en knapp timmes bussresa framför oss. Väl framme tar vi oss upp till borgen till fots (trappor). Här kommer vi få uppleva en imponerande rovfågeluppvisning, så kallad falkonering innan vi avslutar dagen med en guidad tur runt den vackra riddarborgen. Det finns möjlighet att äta lunch på borgen. Åter i Bad Gastein sen eftermiddag.

Ingår: Bussresa, inträde till borgen, guidning, reseledarservice.

Pris: 395 kr, barn (2-17 år) 295 kr Lägg till i bokning

Zell am See – onsdag

I Zell am See möts du av glaciärer, alptoppar och vackra alpsjöar. Vår resa till Zell am See tar ca 1h och vi gör vårt första stopp i Mittersill och Nationalparkzentrum. Nationalparkzentrum är ett modernt museum som öppnades 2013 och här finns nationalparkens Hohe Tauern djur- och naturliv bevarat. Det är en spektakulär upplevelse som man inte får missa. Efter ca 1 1/2h tar vi oss med buss in till centrala  Zell am See centrum där vi gemensamt promenerar runt i den vackra staden och njuter av en god lunch. Det finns också tid att själv strosa runt i byn, shoppa eller ta en båttur på sjön. Vi är tillbaka i Bad Gastein ca 17.30.

Ingår: Bussresa och entrébiljett till museet samt reseledarservice.

Pris: 445 kr, barn (2–17 år) 345 kr. Bokas på telefon. 0771-20 20 20

Salzkammergut - fredag

På fredagen gör vi en dagsutflykt till Salzkammergut. På förmiddagen besöker vi den kejserliga sommarorten Bad Ischl. Därefter fortsätter färden genom ett av Österrikes vackraste landskap - Salzkammergut. I St Wolfgang ges det tid till att äta lunch innan vi tar båten över till St Gilgen. Vi flanerar i den pittoreska byn och besöker värdshuset Vita Hästen, känt från operetten med samma namn. (Arrangemanget sker mot tillägg). 

Ingår: Bussresa, båtfärd mellan St. Wolfgang och St Gilgen samt reseledarservice. 

Pris: 495 kr, barn (2-17 år) 395 kr. Bokas på telefon. 0771-20 20 20

Våra arrangemang på resmålet kan vid lågt deltagarantal eller otjänligt väder komma att ställas in eller byta dag.

Utflykt till Venedig