• STS Alpresor arrangemang och aktiviteter
 • Laddar…

  Prova Flying Waters

 • Laddar…

  Testa klätterväggen utanför Hotel Salzburger Hof

 • Laddar…
 • Laddar…

  Spela golf på förstklassiga banor i Salzburger Land

 • Laddar…

  Vinprovning på Hotel Salzburger Hof

 • Laddar…

  Forsränning på Salzach

 • Laddar…

  Fondue på Hofkeller

 • Laddar…
 • STS Alpresor arrangemang och aktiviteter
 • Flying Waters i Bad Gastein
 • Klättervägg utanför Hotel Salzburger Hof
 • Cykla i Bad Gastein
 • Golfclub Gastein i Bad Gastein
 • Vinprovning på Hotel Salzburger Hof
 • Forsränning
 • Fondue på Hofkeller
 • Spela minigolf i Bad Gastein

Roliga aktiviteter i Bad Gastein

Vi har ett stort urval av utflykter och arrangemang i Bad Gastein. Alltifrån vin- och snapsprovningar till cykelutflykter, klättring och forsränning. 

Bad Gastein är ett genialt sommarresmål. Vi har ett stort utbud av utflykter och äventyrliga aktiviteter, vilket bäddar för en händelserik semester med vänner eller familj. Här är överskottsenergi mycket välkommet då vi gärna lär dig att sportklättra upp och ned på väggarna. För yngre och äldre våghalsar rekommenderar vi familjerafting där ni i ett skummande huj tillsammans med en guide rider på vågor och paddlar er fram. Fotvandringar, cykelturer och dragspel under en österrikisk afton? Vinprovning, pubquiz eller äkta fondue?  Läs mer om våra spännande aktiviteter nedan.

 Läs om aktiviteter och gästartister samt boka vårt välkomstpaket!

Våra arrangemang och aktiviteter

Vandra i Bad Gastein

Vi garanterar en oförglömlig vandringsupp­levelse med allt från lugna promenader till mer avancerade högalpina vandringar i Alpernas största nationalpark, Hohe Tauern. Våra vandringar leds alltid av våra erfarna guider som ger en upplevelse utöver det vanliga.

Pris från 8 890 kr/person Läs mer om Bad Gastein

Guidade promenader i Bad Gastein

Tre dagar i veckan, kl 10:00 kan du helt utan kostnad följa med på guidade promenader i vackra Bad Gastein och Gasteinerdalen. Du behöver inte ha kängor utan promenadskor räcker gott då underlaget består av asfalt och grusvägar utan svår lutning. Alla vandringar avslutas i närliggande hytter där den som vill kan köpa en god lunch. Veckans promenader inleds på söndagen med en lugn historisk rundvandring i Bad Gasteins centrum. På tisdag och torsdag ökas tempot med några av dalens vackraste promenadleder. För de som vill gå lite kortare promenader går det att ta buss tillbaka till hotellet. Observera att denna aktivitet ej är att rekommendera för de som vill vandra.

Vinprovning - tisdag

Österrike bedöms idag av många som en av världens främsta producenter av vitt vin. Under senare tid har även de röda vinerna fått allt större inflytande på marknaden och på vår vinprovning får vi tillfälle att provsmaka 6 olika viner, både vita och röda. 

Ingår: Provning av 6 olika viner, reseledarservice.

Bokas på plats

Pubquiz - måndag

Under vårt populära Pubquiz får man tillfälle att lära känna sina reskamrater bättre. Vi samlas i baren på Silver Bullet Bar för att mäta våra kunskaper samtidigt som vi avnjuter någon av barens drycker. Temat för kvällens frågor kan till exempel vara Alperna. Det går givetvis jättebra att förboka Pubquiz redan innan avresan.

Pris: 60 kr, barn (2-17 år) 30 kr Lägg till i bokning

Snapsprovning

Vi anordnar snapsprovningen tillsammans med ett lokalt bränneri i Gasteinerdalen som heter Edelbrennerei Durzbauer. Tillsammans med Hans som är bränneriets ägare får vi en genomgång om bränneriets snapskonst. Med lite tilltugg får vi därefter smaka på några olika snapsar. Smakerna varierar mellan sötare likörer, som tex skogsbär, hallon, aprikos och blåbär till lite mer högprocentiga snapsar, så som klassikerna Zirben, Birne, Marille och Hasselnuss. Men även några av Durzbauers specialiteter som tex. snaps med hö-smak, Gastein-gin och Zigarren-brand (äppelsnaps som är lagrad ca 6 månader). Under provningen går det även bra att beställa något annat att dricka. Efter provningen kan man om man vill köpa med sig någon flaska från Hans butik. Vi är tillbaka i Bad Gastein ca 19:00.

Pris: 345 kr/person. Bokas på telefon. 0771-20 20 20

Klättring - tisdag eftermiddag

Tillsammans med utbildade, lokala klättringsledare erbjuder vi dig möjligheten att lära dig sportklättra i Bad Gastein. Under en halvdagskurs (3 tim) får du under sakkunnig ledning prova på att ta dig upp för en klättervägg och ner igen. Vi använder väl säkrade sportklätterväggar och all utrustning såsom linor, hjälm och skor finns på plats.

Ingår: Linor, hjälm, skor och kurs med utbildade, handledning av lokala klättringsledare.

Pris: 445 kr, barn (2-17 år) 345 kr. Bokas på telefon. 0771-20 20 20

Österrikisk afton - torsdag

Vi upplever en afton med dragspelsmusik, dans, spex och genuin österrikisk stämning. Vi får se lokala österrikare med lederhosen dansa alla de typiska Schuhplattlerdanserna. Vi kan lova att de inte låter oss sitta still och bara se på. Både före och efter själva uppträdandet ges tid att avnjuta något gott att dricka.

Ingår: Taxiresa tur och retur.

Pris: 195 kr, barn (2-17 år) 95 kr. Bokas på telefon. 0771-20 20 20

Familjerafting - fredag

För familjer med barn mellan 7–17 år rekommenderar vi en familjerafting som är kortare men nog så spännande i det skummande vattnet. Efter ett kortare simtest och rafting­instruktioner ger vi oss ut i vattnet. Tillsammans med vår certifierade guide bemästrar vi vågorna och paddlar mot Taxenbach. Väl framme väntar taxibilar som tar oss tillbaka till Bad Gastein. Tänk på att alla i familjen måste ha goda simkunskaper och vara vid god kondition.

Ingår: Bussresa, utrustning, rafting, guide och lättare lunch.

Pris: 545 kr, barn (7-17 år) 445 kr. Bokas på telefon. 0771-20 20 20

Forsränning - fredag

Tillsammans med Raftingcenter Taxenbach, som har 20 års erfarenhet från forsränningsturer, erbjuder vi en utflykt av det speciella slaget. Utrustade med en våtdräkt och skor, hjälm, flytväst och paddel beger vi oss tillsammans med en certifierad båtförare ut på en två timmar lång tur i den strida floden Salzach. För att kunna åka med måste man vara simkunnig och ha bra kondition. Man behöver ha med sig badkläder och handduk.

Ingår: Bussresa, utrustning, rafting, guide och lättare lunch.

Pris: 545 kr, barn (2-17 år) 445 kr. Bokas på telefon. 0771-20 20 20

Vandra i Alperna! Av Gunnar Andersson

Gunnar Andersson är Sveriges mest kända friluftsskribent med lång erfarenhet av vandringar över hela världen. Gunnar återfinns regelbundet i Turist, Utemagasinet och Åka Skidor, samt har tidigare skrivit guideböckerna Weekendvandra kring Stockholm och Vandra Sörmlandsleden. Bad Gastein i Österrike är det i särklass populäraste resmålet bland skandinaviska vandrare.  Guideboken beskriver 37 vandringar i Gasteinerdalen från enstaka timmar till en hel vecka. Från dalgångarnas enkla långpromenader till högalpina turer som kräver den erfarnes stegsäkerhet längs glaciärernas rand. 

Boken kan köpas för 23€ vid välkomsmötet på ankomstdagen. 

Våra arrangemang på resmålet kan vid lågt deltagarantal eller otjänligt väder komma att ställas in eller byta dag.

Utflykt till Venedig

Utflykter i Bad Gastein

Se film från Felsentherme i Bad Gastein

Active Holiday, Gastein

Alpin vandring i Bad Gastein

Salzburger Hof på sommaren