Utflykter

Dagsutflykter till några av Italiens vackraste platser!

Vi erbjuder ett trevligt utflyktsprogram som ger dig möjlighet att följa med på dagsutflykter till flera av Italiens vackraste plaster. 

Vill du lägga till en utflykt eller aktivitet på din resa?
Ring oss på 0771-20 20 20 eller logga in på Min resa.

Milano - Måndag

Vi inleder veckan med en dagsutflykt till Italiens fashionabla modemecka: Milano. Här samsas flotta modehus med flertusenårig historia och kultur. Vi anländer till Milano på förmiddagen och får en guidad tur genom staden. Vi besöker den mäktiga romerska katedralen Duomo di Milano, Galleria Vittorio Emanuele och kyrkan Santa Maria delle Grazie där Leonardo da Vincis berömda målning "Nattvarden" fullbordades.  På eftermiddagen finns det tid att upptäcka staden på egen hand.  Ett besök och kanske även en lunch i stadens främsta saluhall Peck rekommenderas varmt.  Vi är tillbaka i Cervinia lagom till middag. 

Boka idag!

Bussresa, reseledarservice, guidad tur

695 kr

Barn 595 kr

Lägg till i bokning

Turin - Tisdag

Ståtliga palats, vackra piazzor och mäktiga shoppingarkader präglar Turin. Stadens främsta landmärke är Mole Antonelliana, som är världens högsta tegelbyggnad där Italiens filmmuseum ligger beläget. Under vår dagsutflykt finns det gott om tid att njuta av allt som staden har att erbjuda. Shoppa i de skuggande arkaderna längs Via Roma, njuta av en lunch på populära ”Da Mauro” eller ta en svalkande drink på någon av alla mysiga barer. För den konstintresserade rekommenderas ett besök på Pinacoteca Giovanni e Marella Agnelli som skapades av den legendariska Fiat-ägaren: Gianni Agnelli

Boka idag!

Bussresa, vägtullar, reseledarservice

545 kr

Barn 445 kr

Lägg till i bokning

Aosta stad - onsdag

Aosta Stad är "huvudstaden" i regionen Aostadalen och ligger bara en dryg timme från Cervinia. Här finner man världens näst största lämningar efter Romarriket vilket fortfarande är märkbart i den moderna stadsbilden. Redan vid infarten till centrum träffar vi på den präktiga triumfbågen l’Arco d’Augusto som byggdes år 25 f.Kr. Vi gör en guidad promenad i den romerska stadsdelen förbi den bevarade muren, bevakningstornen, teatern och katedralen. Det finns också tid för trevlig shopping och naturligtvis ett besök på någon av stadens glassbarer innan återresa till Cervinia. 

Boka idag!

Bussresa, reseledarservice

395 kr

Barn 295 kr

Lägg till i bokning

Vinprovning på Les Crêtes - Onsdag

Följ med på en trevlig utflykt till Les Crêtes - en av Aosta-dalens främsta vinhus. Vingården ligger knappt en timme med buss från Cervinia.  Här har familjen Charrère odlat vin i ett par hundra år och idag hittar man kända druvsorter såsom Chardonnay och Pinot Noir men även flera regionaltypiska sorter som Fumin, Cornalin och Mayolet (alla röda) som tillsammans med Petit rouge utgör grunden till dalens mest producerade rödvin Torrette. Under vårt besök provar vi flera olika sorter av vita och röda viner och lär oss mer om dalens vinproduktion.  Innan vi åker tillbaka till Cervinia tillbringar vi eftermiddagen i Aosta stad som är "huvudstaden" i regionen Aostadalen. 

Boka idag!

Bussresa, vinprovning, besök i Aosta Stad, reseledarservice

695 kr
Lägg till i bokning

Comosjön - Torsdag

Vackra Lago Di Como ligger beläget strax norr om Milano. Den smaragdgröna alpsjön med sina palatsliknande "villor" bjuder på en flärdfull atmosfär och fantastiska vyer. I Como rekommenderar vi alla att ta en 2-timmars båttur upp till den lyxiga staden Bellagio. Från sjön har du den absolut bästa utsikten över bergen och alla pampiga hotell och villor. Härifrån kan du bland annat skymta George Clooneys "hus": Villa Oleandra. Väl i Bellagio finns det tid till att äta en sen lunch, strosa runt sjön, eller varför inte göra ett besök i Villa Melzis eller Villa Serbellonis praktfulla trädgårdar innan bussen tar dig tillbaka till Cervinia.

Boka idag!

Bussresa, vägtullar, reseledarservice

695 kr

Barn 595 kr

Lägg till i bokning

Courmayeur/Punta Hellbronner - Fredag

Följ med på en dagsutflykt till den charmiga lilla gränsstaden Courmayeur som ligger nedanför Europas högsta berg: Mont Blanc. I den mysiga byn finns det gott om trevliga restauranger och bra shopping med fina varumärken. Under ett besök i Courmayeur rekommenderar vi alla som inte är höjdrädda ett besök på Punta Hellbronner (3 466 m ö h). Hit tar man sig med den nybyggda Skyway-liften, en hisnande roterande åktur med 360 graders panoramautsikt. Väl på toppen kan du njuta av den fantastiska utsikten, en god lunch eller vinprovning. Åter i Cervinia lagom till middag.

Boka idag!

pris per person

395 kr

Barn 295 kr

Lägg till i bokning