Spara upp till 2 000 kr - Boka senast 31/3

Cervinia

Vandra på hög höjd och njut av fantastisk mat

Cervinia - ett solsäkert sommarparadis!

Med över 200 kilometer natursköna vandringsleder, hisnande bergsvyer, sommarskidåkning och ett stort utbud av aktiviteter har Cervinia blivit en semesterfavorit även på sommaren. Här trivs livsnjutaren som vill uppleva en aktiv semester med extra guldkant i form av goda lokala Aosta-viner, italienska delikatesser och ett bekvämt boende.

Cervinia ligger beläget i vackra Aostadalen (Valle d’Aosta) som är känd för sina spektakulära bergskulisser, rika naturliv och imponerande alplandskap. Byn ligger högt, 2050 m ö h mellan Plateau Rosa och den ikoniska bergstoppen Matterhorn som sträcker sig upp till 4 478 m ö h. Naturen inbjuder till underbara vandringar längs kristallklara alpsjöar och tysta skogar med en varierande terräng som passar såväl nybörjare som proffs. 

Bekvämt boende med bästa läge

I Cervinia bor du bekvämt på vårt nybyggda hotell: Hotel Marmore. Hotellet ligger beläget på huvudgatan i byn med trevliga promenadstråk och vackra vandringsleder runt knuten. Rummen på Marmore är av högsta klass med sköna kvalitetssängar och påkostade materialval i rustik Aosta-stil. De flesta rummen har egen balkong där du kan slå dig ner i solen och njuta av de vackra vyerna och något gott att dricka. För de som har bokat halvpension serveras under 6 kvällar en utsökt fyrarätters middag på hotellets mysiga italienare ”Ristorante Angelo”. Läs mer om Hotel Marmore >>

Stort utbud av aktiviteter

Runt hela dalen finns det ett stort utbud av aktiviteter under sommaren. Här kan du uppleva alltifrån klättring, tennis, bad och forsränning till mäktig sommarskidåkning på Plateau Rosas soliga glaciär (3 500 m ö h). Populärast är ändå att vandra och uppleva naturen i grupp tillsammans med guide. Läs mer och se vandringsprogram >>

Förutom alla fantastiska vandringsmöjligheter är Cervinia och området kring Matterhorn känt för sin cykling. Här samlas cykelentusiaster från hela världen för att uppleva det enorma utbudet av cykelleder som sträcker sig från byn över bergsbeklädda kullar hela vägen upp till Plateau Rosa 3 500 m ö h.

För den golfintresserade ligger Italiens högst belägna 18-håls bana bara ett stenkast från byn. Golf Club Cervino öppnades redan 1955 och har lockat golfentusiaster hit sedan dess. Den 5 300 meter långa banan bjuder på förföriska vyer och häftiga kontraster mellan de välklippta greenerna och Matterhorns snöklädda topp. En golfrunda här avslutas på bäst sätt med en aperitif i klubbhusets restaurang som är känd för sitt fantastiska kök.

Rik mat- och vinkultur

I Cervinia är maten en stor del av den totala upplevelsen och här kan du njuta av lokala delikatesser och goda italienska viner. Oavsett om du befinner dig uppe på en bergshytta 3 000 m ö h eller nere i byn kan du räkna med att bli serverad vällagad mat gjord på närproducerade råvaror. Förutom pizza, pasta och läcker antipasti hittar du ofta långkok på viltkött och ostfondue på menyn.

I Aostadalen har man producerat vin ända sedan romartiden och i området ligger några av Europas högst belägna vinodlingar (1 300 m ö h). De främsta vingårdarna ligger längs den östra stranden av floden Dora Baltea och här erbjuds såväl vinprovningar som guidade rundturer. Kvantiteten vin som görs här varje år är relativt liten – totalt 2 miljoner buteljer – men kvalitén är mycket hög.  Här finns även gott om lokala delikatessaffärer där du kan hitta läckerheter från hela regionen, alltifrån ost och chark till honung, bär och vin.  Läs mer om mat & vin >>

Gediget utflyktsprogram

Förutom våra populära vandringsprogram erbjuder vi ett stort utflyktsprogram med dagsutflykter till flera av Europas främsta sevärdheter. Följ med och upplev fashionabla Milano, Comosjön eller den historiska staden Aosta Stad, vars vackra torg och arkitektur har gett staden smeknamnet "Alpernas Rom". 
Läs mer om våra utflykter >>

Varför välja Cervinia?

✔︎︎ 200 km vandringsleder
✔︎︎ Unika naturupplevelser
✔︎︎ Fantastisk matkultur
✔︎︎ Stort utbud av aktiviteter
✔︎︎ Sommarskidåkning
✔︎︎ 18-håls golfbana
✔︎︎ Närhet till kultur
✔︎︎ Passar hela familjen
Gästbetyg

4,6 / 5

(9272 omdömen)

Höjd över havet 2050 m

Högsta vandringshöjden 3880 m

Vandringsleder 200 km

Transfertid 1 tim 30 min

Spara upp till 2 000 kr

Boka innan 31/3 så ingår middagarna

Vandringsprogram för nybörjare och proffs!

Aktiviteter i fantastiska miljöer!

Utflykter till några av Italiens vackraste platser!

Hotell i Cervinia

Hotel Marmore ***+

Nu slår vi upp dörrarna till vårt helt nya hotell i Cervinia. Hotellet är nybyggt och har ett perfekt läge mitt på huvudgatan. Rummen på Marmore är av högsta klass med påkostade materialval i rustik Aosta-stil med sköna kvalitetssängar i alla rum.

Boka innan 31/3 så ingår middagarna

Vandringspaketet inkl flyg, boende, halvpension och 5 luncher.

12 685 kr
Läs mer och boka

Karta över Cervinia