Skidåkning i Saalbach

Ett av Österrikes största skidsystem

Skidåkning i Saalbach

Skidsystemet i Saalbach-Hinterglemm är en så kallad skid­cirkus bestående av fyra sammanhängande system. Det är ett av de största i landet och har fått flera fina utmärkelser i det internationella skidområdestestet (www.skiareatest.com).

Fortsätt till:
» Pistkarta och snörapport
» Liftkort
» Längdskidåkning

NYHET 2018/19 - I December 2018 kan skidåkare njuta av den nya liften upp för berget Kohlmais. Den nya liften kommer göra resan upp för berget mer komfortabelt och framförallt snabbare, direkt från Saalbach centrum.  

270 kilometer pister i alla kulörer, 70 moderna liftar, funpark, halfpipes och kvällsskidåkning. Komplett är ordet! Nittio procent av alla nedfarter har kanoner så snösäkerheten är också mycket hög.

Unterschwarzach-liften är en ny och supermodern åttasitsig gondol med uppvärmda säten. Stora pengar har just investerats i förbättringar av systemen där bland annat Reiter Öst fått en ny 6-sitsig stolslift. Orten satsar också hårt på kvällsskidåkning. Väl-shapade Nightpark är grymt uppskattad av friåkare och snowboarders. Den har nu byggts ut och fått bättre belysning.

Vintern 2014/15 investerade Saalbach-Hinterglemm i 2 nya liftar. Den ena är en ny 10-sitsig kabinbana i Leogang (Steinbergbahn) och den andra är en ny modern 8-sitsig stollift (Polten).

Vårt skidäventyr börjar med Schattberg Xpress till den 7 kilometer långa nedfarten Jausern. Bland de härliga pisterna i Kohlmais kör många Pernilla Wibergs guldbacke från VM 1991. Bernkogel har lite flackare skidåkning och vill du njuta i solen ligger restaurangerna tätt här. Varierande Reiterkogel bjuder på både snäll skidåkning i välpreparerade pister och avancerade utförslöpor. Sedan kan man ta sig ned till Bernkogel och därifrån åka vidare till Saalbach i en lång skön backe. Solbrännan bättrar du bäst på 2000 meter över havet i Spleleckkogel vackra söderläge.

Från Zwölferkogel i Hinterglemm, hela vägen ned till foten av Schattberg är en härlig sträckning, men det finns också fina möjligheter att stanna kvar och fortsätta njuta av skidåkning på hög nivå. Med ägglift från Vorderglemm kan du ta dig till granndalen Leogang i Saalbachsystemet med inspirerande och varierad åkning. Långa pist 68 är en av höjdarna här.

Pistkarta för Saalbach

Gästbetyg

4,5 / 5

(13548 omdömen)
Väder & snödjup Väder & webcameror

lör 16 feb - 01:31

5°C

Halvklart

240 cm

Snödjup

Höjd över havet 1003 m

Högsta åkhöjden 2096 m

Största fallhöjd 1020 m

Transfertid Salz: 1h 30m | Inns: 2h 20m

Pister

270

km pist

70 liftar

7 37 46

NYHET 2018/19 - Modern ny gondol i Saalbach

I December 2018 kan skidåkare njuta av den nya liften upp för berget Kohlmais.

Den nya liften kommer göra resan upp för berget mer komfortabelt och framförallt snabbare, direkt från Saalbach centrum.  Läs mer här >>

Blogg

Årets största liftnyheter

En rad olika orter i Alperna har inför säsongen satsat stora pengar på att bygga nya toppmoderna liftar. Med större kapacitet och i högre hastighet får vi nu uppleva mer av skidorten och mindre av liftkön. Vi har listat de fyra största liftnyheterna inför säsongen.

Läs mer

Liftkort i Saalbach

Liftkortet i Saalbach-Hinterglemm är värt varje Euro! Du får tillgång till det största skidområdet i Österrike - perfekta pister, moderna liftar och gemytliga Alpstugor. Det finns även snöskospår och fem olika funparks. 

Ett liftkort i Saalbach ger dig tillgång till samtliga fyra skidsystem i området (Saalbach, Hinterglemm, Leogang och Fieberbrunn). Kom ihåg att om du bokar våra Alp Inclusive resor så ingår ert liftkort i resan. I lifkortet ingår även gratis skidbuss mellan skidsystemen. 

Priser för 6-dagars liftkort i Saalbach

Ålderv. 52-1v. 2-4v. 5-12v. 13-16
Vuxen 2935:- 2935:- 2935:- 2455:-
Ungdom 16-18 år 2215:- 2215:- 2215:- 1845:-
Barn 6-15 år 1475:- 1475:- 1475:- 1235:-
Barn 0-5 år Gratis Gratis Gratis Gratis
Vill du lägga till liftkort på din resa?
Ring oss på 0771-20 20 20 eller logga in på Min resa.
Du vet väl att liftkort ingår i våra Alp Inclusive®-resor till Saalbach?

Längdskidåkning i
Saalbach

Spår Reiterkogel 2 km

Uppe på Reiterkogel i Hinterglemm finns det ett fantastiskt spår. Man tar Reiterkogelbahn upp till mittenstationen sen finns det skyltar mot Rosswaldhütte. 1 100möh - 1 400möh.

Spår Talschluss 10 km

Spåret börjar från tennishallen i Hinterglemm och går till Lindingalm och tillbaka. Relativt enkelt spår, tills man kommer till Hinterlengau. Då blir terrängen något brantare. 

Utrustning går att hyra på de flesta skishops med skiduthyrning.

Se spårkartor för Reiterkogel och Talschluss.

Längdspår i Saalbach

Längdspår Längd Typ av åkning
Reiterkogel Totalt 2 km Klassisk och skating
Talschluss Totalt: 10 km Klassisk och skating