Lech-Zürs

1 450 – 2 810 m ö h

Österrikes lyxigaste skidort

Lech-Zürs är en fantastisk skidort mitt i Alperna. Orten, med skidåkning på 1 450 - 2 811 möh, är favoritdestinationen bland de Europeiska kungahusen. Allt i Lech håller en mycket hög klass och detta märks framförallt på ortens hotell, restauranger, barer och övriga verksamheter.


Snörapport, väder och webcams »
Se våra hotell i Lech-Zürs >>

Arlbergdalens kända skidorter är St. Anton, Lech och Zürs som tillsammans bildar den välkända skidåkarrutten, Der Weiße Ring. De två sistnämnda är framförallt vackra idylliska alpbyar och Lech toppar listorna bland världens bästa skidorter. Orten osar gamla traditioner och de flesta hotellen är 4-stjärniga.  5-stjärniga hotell hittar man hela 6 stycken i Lech. På byns gator och i hotellens frukostmatsalar är det inte ovanligt att se kändisar som njuter av sin semester.

Lech ligger 1 450 meter över havet och grannbyn Zürs på över  1 700 meters höjd. Den höga höjden innebär bra snökvalitet och snösäkra förhållanden. Till säsongen 2016/2017 öppnas en lift som förbinder Zürs med St. Anton vilket betyder att skidbussen snart kan förläggas till historien. Utöver detta bidrar den gamla liftförbindelsen Warth-Schröcken till avsevärt fler tillgängliga pister i Lech. Lägger man till de områden som ingår i liftkortet Ski Arlbergs så är det svårt att föreställa sig att skidåkningen skulle ta slut på en vecka. Hela skidsystemet innefattar 350 km pist varav 70 % är preparerat med konstsnö. Områdets mest kända skidrutt är den legendariska vita ringen (Der Weiße Ring) som för första gången åktes så tidigt som år 1937.

Lech är omgivet av pister på alla håll. Blåa och röda nedfarter hittar man främst i riktning mot Mohnenfluh-toppen. Skidåkningen på Rüfikopfs sida är något mer krävande. För nybörjare finns många bra pister i direkt anslutning till byn i Lech men även på Zürs sida och framförallt i Oberlech. 

Läs mer om Lech på bloggen: Boutiquehotell, stjärnrestauranger och kilometerlånga pister >>

Därför skall du välja Lech-Zürs

Lyxig skidort
Högklassiga hotell
Hög klass på restauranger
Ett enormt skidsystem
Mysig by med bra shopping
Snösäkert
Väder & snödjup Väder & webcameror

lör 16 feb - 09:31

0°C

Sol

245 cm

Snödjup

Höjd över havet 1450 m

Högsta åkhöjden 2811 m

Största fallhöjd 1361 m

Transfertid 1 tim 45 min

Pister

350

km pist

97 liftar

18 46 65

Hotell i Lech-Zürs

Sortera efter

Karta över Lech-Zürs