Kirchberg - Kitzbühel

Nyhet 2017/2018!

Legendarisk skidort i hjärtat av Tyrolen

Kirchberg sägs vara en av de vackraste platserna i Alperna. Beläget i hjärtat av snösäkra Kitzbühel Alpen i östra Tyrolen. Byn andas kultur, tradition och historia. Här startade skidåkningen redan år 1893 då Franz Reisch åkte nedför Kitzbüheler Horn som kom att bli Österrikes första skidbacke. Strax därefter ägde den första alpina skidtävlingen rum och idag tillhör Kirchberg ett legendariskt skidområde som står värd för den alpina världscupen varje år. 

Med hjälp av det smidiga liftsystemet får man tillgång till ett enormt skidområde som har utsetts till ett av de bästa i världen.  Carva ner för breda härliga pister eller utmanas i de branta backarna. Kirchberg är en populär ort bland såväl nybörjare som rutinerade skidåkare. 

Trots sin relativt låga höjd är byn snösäker och med de goda liftkommunikationerna är det lätt att utforska systemet och upptäcka nya favoritbackar. Kirchberg erbjuder dessutom kvällskidåkning för den som inte vill lägga ifrån sig skidorna när liftarna stängt. 

Efter en dag i backen kan man njuta av byns energiska nöjesliv. På gatorna finns det gott om trevliga restauranger, barer och afterski-ställen som håller öppet till sent. Även i backen trängs mysiga små bergshyttor som serverar österrikiska klassiker och lokala delikatesser till en billig peng. 

Kirchberg är en nyhet inför 2018

Klassisk skidort
Kort transfer
Snösäker skidåkning
Passar alla skidåkare
Mysig by med charm
Smidigt liftsystem
Bra nöjesliv
Familjevänliga hotell

Höjd över havet 837 m

Högsta åkhöjden 2011 m

Största fallhöjd 1140 m

Transfertid 1 tim 30 min

Pister

179

km pist

51 liftar

13 25 21

Vinnare av World Ski Awards 2015

Hotell i Kirchberg

Sortera efter

Karta över Kirchberg