Skidåkning i Iscghl

Toppmodernt system med snabba liftar

Skidåkning i Ischgl

Silvretta Arena är ett stort skidsystem som också tar dig över gränsen till den schweiziska taxfree-orten Samnaun. Liftsystemet är förmodligen Alpernas mest moderna.

En av huvudliftarna i Ischgl, Pardatschgratliften blev helt ombygd inför vintern 2014/15. Varje gondol har plats för 28 personer och den nya Pardatschgrafliften är i sin klass den gondol som har högst höjdskillnad i Alperna på 1 251 m ö h. 

Breda utförslöpor i soligt läge blandas med branta och medelsvåra backar. Här finns också en av Österrikes största snowboardparker. Stora delar av liftsystemet är helt nybyggt och har en kapacitet på 91 000 åkare i timmen. De senaste åren har drygt en miljard svenska kronor investerats i skidanläggningarna vilket gör liftköer ovanliga och transporter bekväma. Här finns till och med en tvåvånings kabinbana och gondoler med värme i sitsarna.

Från byn tar du en bekväm tunnel med rullband direkt till gondolen som fortsätter till toppstationen Idalp. Därifrån kommer du lätt vidare till de övriga dalarna FimbatalHöllenkarAlp Trida och Velilltal genom skidsystemet Silvretta Arena.

Nordliggande branter, hög höjd och 500 snökanoner garanterar välpreparerade backar från november till maj. Pist 33 är en oslagbar svart pist från toppen av Palinkopf, där det ofta är lite folk. Pist 80 som sträcker sig hela vägen från Palinkopf ned till Samnaun med en fallhöjd på över 1 000 meter är en annan favorit. I den Schweiziska byn Samnaun kan du köpa skattefria varor billigt. Glöm inte passet bara! Alp Bella som också ligger på den schweiziska sidan är perfekt för soldyrkare som föredrar härligt böljande backar. Greitspitz är den högsta toppen i systemet på 2872 meter över havet och i Höllenkar bjuds med fin manchester­åkning ända in på eftermiddagen, drömpister för en carving-fantast.

Härlig film från Ischgl