Nöjesliv i Ischgl

Tyrolens främsta nöjesmetropol

Nöjesliv och afterski i Ischgl

Det sägs att borden på de festligaste klubbarna måste bytas flera gånger per vinter på grund av gästernas vilda pjäxdans.

Afterskin är något av det bästa en partysugen skidåkare kan få. Jet set-livet på stadens klubbar pulserar fram till morgonen varje dag. Bob Dylan, Katy Perry och Jon Bon Jovi är några av de internationella superstjärnor som uppträtt på det årliga Top Of The Mountain-evenemanget och möjligheterna till lyckade kändisspaningar är alltid stora här. Bill Clinton och Paris Hilton är några som valt Tyrolens nöjesmetropol.

I Ischgl är afterski en konstart och utbudet av restauranger, barer, pubar och nattklubbar är enormt. Några kallar Ischgl för ”Tyrolens Mallorca” men det tycker vi är lite orättvist. Släng in lite New York, Berlin och Paris i den bilden och du är närmare en verklig beskrivning av Tyrolens nöjescentrum.

Fenomenala party-ställen i Ischgl

Kitzloch har afterski med fullt ös och Ischgls bästa revbensspjäll. Kuhstall levererar legendarisk afterski vid Silvretta Bahn och Club Madeleine heter den bästa och hetaste nattklubben. Feuer & Eis är en baren med ett pulserande disco och bra drag fram till gryningen. Festsugna rekommenderas också minst en kväll på traditionella och smågalna Nikis Stadl med DJ:s i Lederhosen.

Restauranger Ischgl 

Paznauner Stube är den bästa gourmetrestaurangen, belägen i det 5-stjärniga hotellet Trofana Royal. Dyrt och exklusivt. Mitt i skidterrängen ligger Heidelberger Hütte som vänligt nog hämtar sina skidburna gäster på snöskoter. Hit åker vi på torsdagen. Vid kyrkan ligger vår italienska favorit La Nona med pizza, pasta och välsmakande kötträtter på menyn. Allegra har Ischgls bästa hamburgare i skönt nostalgisk miljö. Ta en öl eller pröva den legendariska Steak am Stein på Fuchsloch, en mysig källarkrog och bar mitt i byn som få turister hittar till eller ta gondolen till Pardorama Bar på toppen av Pardatschgrat med Ischgl absolut bästa panoramautsikt. Här startar dessutom ett par riktigt sköna pister.

Sammanfattning

Nöjeslivet i Ischgl är minst lika häftigt och oförglömligt som de stora skidsystemen och de häpnadsväckande vackra alperna. Det är halva grejen. Här festar du och äter gott med kändisar och skidälskare från hela Europa. Hela natten lång.