Mat och Nöje i Bad Gastein

Välj mellan pizza, tapas & österrikiska delikatesser

Mat och nöje i Bad Gastein

I Bad Gastein bjuds det på ett rikt restaurang- och nöjesliv. Här finns många restauranger med kök från alla världens hörn.

Klassiska Hotel Salzburger Hof gästas årligen av Sveriges mest välmeriterade kockar. 2018 kom bland annat prisbelönta Ulf Wagner, Stefan Karlsson, Håkan Thörnström samt Tommy Myllymäki  och lagade mat till hotellets gäster.

 

Gästkockar>>
Gästartister>>
Barer och klubbar i Bad Gastein>>
Säsongens höjdpunkter>>

 

Restauranger

Fondue!

Restuarant Hofkeller

I Hotel Salzburgs källarvalv med sin rustika charm serverar vi fondue, raclette och Steinplatte. 

Spanska delikatesser!

Gatz Tapas & Steaks

Upplev Spanien mitt i Bad Gastein

Barnvänligt!

Restuarant Jagdstube

Mysig och varm atmosfär

Mat i toppklass!

Ritz Restuarant 

Traditionsrik restaurang med unik flair

Kombinera din egna pasta!

Restaurant Angelo´s

Genuina italienska rätter

Mysig atmosfär!

Bellini Bar & Pizza

Här väntar underbara godsaker ur det italienska köket; antipasti, pasta och naturligtvis förföriska desserter.

Gästkockar 2018/19

Programmet uppdateras löpande!

Håkan Thörnström - v. 4, 2019

Håkan Thörnström var 15 år när han marcherade in på Park Aveneu Hotel och frågade om han kunde få sommarjobba gratis i köket. Sedan dess har han briljerat på den svenska kockscenen. Håkan har en stjärna i Guide Michelin och driver i dagsläget Thörnströms Kök. Han har bland annat arrangerat Nobelmiddagen vid två tillfällen och HMK Carl XVI Gustafs 60-årsmiddag. 

Stefan Karlsson - v. 7, 2019

Stefan Karlsson driver restaurang SK Mat & MänniskorMr. P, Bar Himmel, At Park och prisade Toso i Göteborg. Stefan är en mycket välmeriterad kock och har tilldelats många fina priser och utmärkelser, så som Årets Kock 1995 och Årets Krögare 2013. Han har genom åren rest runt i större delen av världen och spridit matglädje. 2012 medverkade han i matprogramet Kockarnas Kamp i TV4.

Mika Jokela - v. 8, 2019

Mika Jokela är kökschef för Vanajalinna Group's och ansvarar för alla restauranger i Finland. Han är även aktuell på TV i två matlagningsprogram. Mika har över 25 års erfarenhet av arbete som kökmästare i Finland och Skandinavien och har dessutom tilldelats både en och två stjärnor i Guide Michelin.

Tommy Myllymäki, v. 9, 2019

Med oräkneliga vinster och placeringar i bland annat Årets Kock, Kockarnas kamp och Bocuse d'Or är Tommy en av Sveriges mest kända kockar. I TV-rutan har vi sett han briljera i bland annat Kockarnas kamp, TV 4 Nyhetsmorgon och Mitt Kök, Han har även skrivit många  storsäljande kokbörcker genom åren.

Gustav Trägårdh - v. 10, 2019

Gustav Trägårdh är köksmästare på Sjömagasinet och blev 2010 utsedd till Årets Kock. Han utbildade sig till kock på Barken Viking och  har arbetat på flera stora krogar i Göteborg, så som Basement och Fiskekrogen. 

Ulf Wagner - v. 11, 2019

Ulf Wagner föddes med stor aptit. Efter 55 års passionerat förhållande till mat så är han framme vid sina drömmars mål. Han driver nu det legendariska Sjömagasinet i Göteborg, där han 2013 fick en stjärna i Guide Michelin. Ulf har samlat på sig mycket erfarenhet och har varit del av stora krogar så som Grythyttan, Park Avenue, The Place och Fiskekrogen. Han var först i Göteborg med att få en stjärna i Guide Michelin för The Place. 

Nöjesliv & afterski

Ställ dina skidor i närmsta driva och njut av en skummande Österrikisk bier! Bad Gasteins afterski och nöjesliv hör till Alpernas roligaste med barer, restauranger och nattklubbar för alla smaker.

Kända gästartister spelar under säsongen

Under vintersäsongen har vi flera kända artister som gästspelar på Silver Bullet Bar och på Hotel Salzburger Hof. 2018 gästades vi bland annat av Sanna Nielsen, Robin Bengtsson och Andreas Johnson. 

Se filmen från när Måns Zelmerlöw rockade afterskin på Silver Bullet 2016 →

Gästartister 2018/19

Programmet uppdateras löpande!

Andreas Johnson v.12

Som låtskrivare och artist har Andreas ett brett register. Sedan solodebuten 2009  har det blivit 5 studioalbum. Den mest kända, Liebling som innehåller världshiten Glorious. Han har  medverkat i bland annat Melodifestivalen och Ladies' Night.  

Barer och klubbar

Silver Bullet Bar

Silver Bullet Bar är Bad Gasteins hetaste afterskiställe med fyra stimmiga barer och livemusik varje kväll. Festen flödar över två plan och stämningen är alltid hög med glada människor och 14 meters takhöjd!

 

Eden Pub

Eden Pub är en klassisk irländsk pub där du kan njuta av en "pint of lager" eller varför inte en äkta Guinness. På kvällarna är det livemusik som skapar en avslappnad atmosfär.

 

Ritz Bar

Ritz Bar på Hotel Salzburger Hof är Bad Gasteins vackraste hotellbar, kanske också Alpernas, med skön pianomusik och underhållning framåt kvällen. Nyrenoverade Ritz Restaurang har ett av alpvärldens främsta och mest uppskattade kök där prisbelönta stjärnkockar ofta gästspelar i vacker miljö och avkopplande atmosfär.

 

Bellini Bar & Piccolini Pizza Piazza

Vår Italian-American Bellini Bar i Hotel Post är mötesplatsen för livsnjutare. Baren lockar tillresta gäster såväl inhemska med sin lounge karaktär och privata atmosfär. Perfekt för dig som vill ha en riktigt god cocktail. 

 

Säsongens höjdpunkter

Sound & Snow - Martin Garrix

20:e Januari 2019 uppträder den världskände artisten Martin Garrix under musikfestivalen "Sound & Snow" i Bad Hofgastein. Han har gjort sig känd genom låtar som "Scared to Be Lonely" och "Animals". 

Red Bull PlayStreets

I Februari förvandlas Bad Gasteins gator till en enda stor slopestylebana. Under den lekfulla tävlingen åker deltagarna bland hus och publikmassor mitt i byn.

FIS Snowboard World Cup

8:e - 9:e Januari besöker världscupen i snowboard Bad Gastein i den fartfyllda tvälingsformen parallellslalom. Sedan 2001 har tävlingen anordnads årligen och bjudit på många nagelbitande dueller. 

Fler event

I Bad Gastein anordnas årligen mängder av populära evenemang för alla åldrar. Läs mer om vad som händer när just du är på besök.