Michelinkockar gästar Bad Gastein i vinter!

Följ årets stjärnkockar på Hotel Salzburger Hof!

Bad Gastein gästas årligen av Sveriges mest välmeriterande kockar. De har alla haft eller har en stjärna i Guide Michelin. Under flera veckor i vinter kommer de tillsammans med Hotel Salzburger Hofs kökschef skapa fantastisk mat på hotellet och under veckans picknick i backen.

Stjärnkockarnas besök i Bad Gastein:

Håkan Thörnström - v. 4, 2019

Håkan Thörnström var 15 år när han marcherade in på Park Aveneu Hotel och frågade om han kunde få sommarjobba gratis i köket. Det fick han, dessutom så skramlade kockarna på ihop en liten lön för honom. Han var den yngsta medlemmen i Svenska Kocklandslaget, redan som 20 åring, där han var  med i 8 år. Håkan Thörnström har Michelin-stjärna, har vunnit kockarnas kamp och driver i dagsläget Thörnströms Kök. Håkan har även arrangerat Nobelmiddagen vid två tillfällen liksom HMK Carl XVI Gustafs 60-årsmiddag. 

Stefan Karlsson - v. 7, 2019

Stefan Karlsson är kock och krögare. Han driver restaurang SK Mat & MänniskorMr. P och Bar Himmel. Stefan blev år 2000 tilldelad en stjärna i Guide Michelin för Restaurang Fond i Göteborg. Han stängde nyligen ner den välrosade restaurangen för att öppna en ny som heter Toso. En Asien-inspererad restaurang i centrala Göteborg. Stefan är en mycket välmeriterad kock. Han har tilldelats många priser och utmärkelser, så som Årets Kock 1995 och  senast som Årets Krögare 2013. Han har genom åren rest runt i större delen av världen och spridit matglädje. 2012 medverkade han i matprogramet Kockarnas Kamp i TV4.

Mika Jokela - v. 8, 2019

Vanajalinna Group's kökchef Mika Jokela kommer att vara köksmästare på Salzburger Hof i Bad Gastein vecka 8. Mika är ansvarig för 9 Vanajalinna Group restauranger i Finland. I dag kan ni se Mika laga mat på två TV-serier i Finland, Alpeilla (I Alperna) och Pallon Viemää (Borta med bollen). Han kom på tredje plats i det Finska Top Chef programmet. Mika Jokela har 25 års erfarenhet av arbete som kökmästare i Finland och Skandinavien. Han har dessutom några restauranger med både 1 och 2 stjärnor i Guide Michelin.

Tommy Myllymäki, v. 9, 2019

Efter utbildning på restaurangprogrammet började han sin karriär hos Erik Lallerstedt på bland annat Gondolen och Eriks bakficka. När han korades till Årets Kock 2007 var han köksmästare på Pontus by the Sea i Stockholm. Med oräkneliga vinster i sin bakficka, från vinnare i Årets Kock och Kockarnas kamp till ärofylld silver - och bronsmedaljör i den omtalade kocktävlingen Bocuse d'Or i Lyon i Frankrike. I TV-rutan har vi sett hans briljerande kokkonster i bland annat Kockarnas kamp, TV 4 Nyhetsmorgon, Mitt Kök och Mitt Kök Sverigeresan. Konster som han även satt på print i de storsäljande böckerna "Fisk och skaldjur", "såser" och "Grönsaker, tillbehör och garnityr". Tommy besöker Hotel Salzburger Hof vecka 9 i vinter.

Gustav Trägårdh - v. 10, 2019

Gustav Trägårdh är köksmästare på Sjömagasinet och blev 2010 utsedd till Årets Kock. Han utbildade sig till kock på Barken Viking och  har arbetat på flera stora krogar i Göteborg, så som Basement och Fiskekrogen.  Gustav är dessutom årets vinnare av Kockarnas Kamp i TV4. I dagarna avgörs det om Gustav är den kocken som får representera Sverige i kock-VM (Bocuse d'Or Europe). Gustav är ett givet namn bland stjärnkockarna som kommer besöka Hotel Salzburger Hof i vinter. 

Ulf Wagner - v. 11, 2019

Ulf Wagner föddes med stor aptit. Efter 55 års passionerat förhållande till mat så är han framme vid sina drömmars mål. Han driver nu det legendariska Sjömagasinet i Göteborg, där han 2013 fick en stjärna i Guide Michelin. Ulf har samlat på sig mycket erfarenhet och har varit del av stora krogar så som Grythyttan, Park Avenue, The Place och Fiskekrogen. Han var först i Göteborg med att få en stjärna i Guide Michelin för The Place. Men han har även en stjärna för Basement.