Michelinkockar gästar Bad Gastein i vinter!

Följ årets stjärnkockar på Hotel Salzburger Hof!

Bad Gastein gästas årligen av Sveriges mest välmeriterande kockar. De har alla haft eller har en stjärna i Guide Michelin. Under flera veckor i vinter kommer de tillsammans med Hotel Salzburger Hofs kökschef skapa fantastisk mat på hotellet och under veckans picknick i backen.

Stjärnkockarnas besök i Bad Gastein:

Håkan Thörnström, v. 5, 2018

Håkan Thörnström var 15 år när han marcherade in på Park Aveneu Hotel och frågade om han kunde få sommarjobba gratis i köket. Det fick han, dessutom så skramlade kockarna på ihop en liten lön för honom. Han var den yngsta medlemmen i Svenska Kocklandslaget, redan som 20 åring, där han var  med i 8 år. Håkan Thörnström har Michelin-stjärna, har vunnit kockarnas kamp och driver i dagsläget Thörnströms Kök. Håkan har även arrangerat Nobelmiddagen vid två tillfällen liksom HMK Carl XVI Gustafs 60-årsmiddag. 

Stefan Karlsson, v. 7, 2018

Stefan Karlsson är kock och krögare. Han driver restaurang SK Mat & MänniskorMr. P och Bar Himmel. Stefan blev år 2000 tilldelad en stjärna i Guide Michelin för Restaurang Fond i Göteborg. Han stängde nyligen ner den välrosade restaurangen för att öppna en ny som heter Toso. En Asien-inspererad restaurang i centrala Göteborg. Stefan är en mycket välmeriterad kock. Han har tilldelats många priser och utmärkelser, så som Årets Kock 1995 och  senast som Årets Krögare 2013. Han har genom åren rest runt i större delen av världen och spridit matglädje. 2012 medverkade han i matprogramet Kockarnas Kamp i TV4.

Mika Jokela, v. 8, 2018

Vanajalinna Group's kökchef Mika Jokela kommer att vara köksmästare på Salzburger Hof i Bad Gastein vecka 8. Mika är ansvarig för 9 Vanajalinna Group restauranger i Finland. I dag kan ni se Mika laga mat på två TV-serier i Finland, Alpeilla (I Alperna) och Pallon Viemää (Borta med bollen). Han kom på tredje plats i det Finska Top Chef programmet. Mika Jokela har 25 års erfarenhet av arbete som kökmästare i Finland och Skandinavien. Han har dessutom några restauranger med både 1 och 2 stjärnor i Guide Michelin.

Tommy Myllymäki, v. 9, 2018

Efter utbildning på restaurangprogrammet började han sin karriär hos Erik Lallerstedt på bland annat Gondolen och Eriks bakficka. När han korades till Årets Kock 2007 var han köksmästare på Pontus by the Sea i Stockholm. Med oräkneliga vinster i sin bakficka, från vinnare i Årets Kock och Kockarnas kamp till ärofylld silver - och bronsmedaljör i den omtalade kocktävlingen Bocuse d'Or i Lyon i Frankrike. I TV-rutan har vi sett hans briljerande kokkonster i bland annat Kockarnas kamp, TV 4 Nyhetsmorgon, Mitt Kök och Mitt Kök Sverigeresan. Konster som han även satt på print i de storsäljande böckerna "Fisk och skaldjur", "såser" och "Grönsaker, tillbehör och garnityr". Tommy besöker Hotel Salzburger Hof vecka 9 i vinter.

Gustav Trägårdh, v. 13, 2018

Gustav Trägårdh är köksmästare på Sjömagasinet och blev 2010 utsedd till Årets Kock. Han utbildade sig till kock på Barken Viking och  har arbetat på flera stora krogar i Göteborg, så som Basement och Fiskekrogen.  Gustav är dessutom årets vinnare av Kockarnas Kamp i TV4. I dagarna avgörs det om Gustav är den kocken som får representera Sverige i kock-VM (Bocuse d'Or Europe). Gustav är ett givet namn bland stjärnkockarna som kommer besöka Hotel Salzburger Hof i vinter. 

Paul Svensson, v.14 2018

Paul föddes till murare – men växte upp och blev kock. Vistelsen hos Christian Sandefeldt och sadistiske kocklegendaren Marco Pierre White i London hörde till de tuffare träningslägren.  Han har givit ut 4 st kokböcker senaste åren som Paul grillar, Pauls kök, Den nya husmanskosten och Grilla vego.  2014 startade Paul Fotografiskas restaurang som är våran ideologi, gastronomi, kärlek och själ. Gastronomi är hans liv! Under picknicken på tisdagen kommer Paul att stå vid grillen. Paul kommer även att stå bakom menyn på Hotel Salzburger Hof hela vecka 14.

Jens Dolk, v.14 2018

Vin och mat är det bästa som Jens vet. Det har varit hans intresse, yrke och livsstil sen han var 15 år gammal.  Han har flitigt besökt morgonsoffan i Nyhetsmorgon på TV4. Det kommer under middagarna finnas en vinrekommendation från Jens och han kommer också vara tillgänglig under middagarna.  Jens kommer under veckan att hålla i flera event på Hotel Salzburger Hof.

  • En vinprovning (anmälan i receptionen)
  • Filmvisning av "Druvorna från Montelena" samt försnack med Jens om vilka viner som kommer att vara med i filmen.
  • Under Picknicken på tisdagen kommer Jens att hålla i en vinbar. Flera olika viner kommer att finnas tillgängligt.