Skidåkning i Val Gardena

En del av världens största skidsystem

Skidåkning i Val Gardena

Känt för sina breda, välpreparerade pister och fantastiska vyer är Val Gardena ett paradis för skidåkare. Med berg på UNESCO:s världsarvslista och tillgång till världens största skidområde kan du räkna med oändliga skidmöjligheter i underskön natur. Välkommen till snö- och solsäkra Val Gardena!

Fortsätt till:
» Pistkarta och snörapport
» Liftkort
» Längdskidåkning
» Om Val Gardena i bloggen

I Val Gardena har du 175 kilometer perfekt preparerade backar att se framemot. Åk skidor på 2 520 meters höjd och prova den långa pisten som är hela 10,5 kilometer lång. Italien är känt för sina välskötta backar och Val Gardena är inget undantag. Börjar ditt hjärta också slå snabbare vid tanken på alldeles nypistad manchester? Då kommer du inte bli besviken här. Detta är ett paradis för carvingfantasten, men även nybörjaren och barnfamiljen älskar Val Gardena för sina många breda, lättåkta backar. Här erbjuds verkligen skidåkning för alla med en mängd pister i olika svårighetsgrad. 

300 soldagar

Val Gardena är mycket snösäkert men har ändå rustat upp med snökanoner i hela 95% av pisterna. Du kan alltså vara säker på gott om snö oavsett väderförhållanden när du cruisar ner för de härliga backarna. Liftarna i Val Gardena har även längre öppettider jämfört med många andra skidorter, så du i lugn och ro kan utforska systemet och njuta av långa skiddagar. 
Det är i genomsnitt 300 dagar av sol i Val Gardena. Glöm inte att njuta av italienskt kaffe och goda desserter mellan all underbar skidåkning. De lokala i byn gillar att ta det piano, följ deras exempel och jobba på din goggle-tan!

Störst och vackrast - i världen

Dolomiterna bjuder verkligen på något alldeles speciellt. Den jämförelsevis unga bergskedjan med sina spetsiga alptoppar skapar en dramatisk kuliss. Bergen är så vackra att dem numera står med på UNESCO:s världsarvslista. 

I vårt Alp Inclusive-paket ingår liftkortet för hela Dolomiti Superski. Få tillgång till världens största skidområde med 1220 kilometer pist, 450 liftar, 12 skidorter, 25 snowparks och 126 kilometer längdåkningsspår. 

Sella Ronda är en världsberömd 42 kilometer lång skidrundtur som går genom ett makalöst vackert landskap. Du kommer passera flera olika byar såsom Canazei, Arabba och Corvara. Turen tar ungefär fem timmar och du väljer mellan den sköna gröna rundan, eller den lite tuffare orangea. Helt klart en häftig skidupplevelse som varmt rekommenderas.

Upplev oändlig skidåkning i vackra Val Gardena!

Pistkarta för Val Gardena

Gästbetyg

4,7 / 5

(4549 omdömen)
Väder & snödjup Väder & webcameror

tis 26 mar - 00:01

-6°C

Sol

88 cm

Snödjup

Höjd över havet 1563 m

Högsta åkhöjden 2520 m

Största fallhöjd 1275 m

Transfertid 1 tim 45 min

Pister

1220

km pist

450 liftar

122 727 366

Liftkort i Val Gardena

Ett Dolomiti Superski liftkort i Val Gardena ger dig tillgång till hela Dolomiterna som omfattar 12 skidregioner och mer än 1200 km pist!

Kom ihåg att om du bokar våra Alp Inclusive®-resor så ingår lifkortet i din resa till Val Gardena.

Priser för 6-dagars liftkort i Val Gardena (Dolomiti superski)

Ålderv. 52-1v. 2-5v. 6-11v. 12-16
Vuxen 16+ år 3345:- 3005:- 3345:- 3005:-
Senior 65-99 år år 3005:- 2705:- 3005:- 2705:-
Ungdom 8-15 år 2345:- 2035:- 2345:- 2035:-
Barn 0-7 år 0:- 0:- 0:- 0:-

Vill du lägga till liftkort på din resa?
Ring oss på 0771-20 20 20 eller logga in på Min resa.

Du vet väl att liftkort ingår i våra Alp Inclusive®-resor till Val Gardena?

Längdskidåkning i Val Gardena

Det snösäkra Val Gardena är ett riktigt paradis för längdskidåkare. Upplev tillsynes oändliga, perfekta spår. Dolomiti Nordicski erbjuder hela 130 kilometer underbar åkning. Glid fram i vacker natur med svårslagen utsikt över Dolomiterna.

I Val Gardena finns 80 kilometer underbara längdspår i olika svårighetsgrader. I hela Dolomiti Nordicski, som är Europas största spårområde, finns sammanlagt 13 mil. Utbudet är därför enormt och möjligheterna känns oändliga. 
Här finns en mängd sträckor som får varje längdskidåkarfantast att längta ut i spåret. Så väl enklare spår för nybörjare, till mer krävande banor för proffsen. Det finns flera spår bredvid varandra, som ger bra möjlighet till både klassisk åkning och skate. 

Europas största längdområde 

Området är både snö- och solsäkert på grund av sin höga höjd. Svenska skidlandslaget har ofta träningsläger i Val Gardenas granne Seiser Alm, innan mästerskap. Sieser Alm, eller Alpe di Suisi som det kallas på italienska, är en del av Dolomiti Nordicski. Detta är även Charlotte Kallas absoluta favoritort för längdåkning. 

Se spårkartor för längdområdet.

Längdspår i Monte Pana

Längdspår Längd Typ av åkning
Palusc Totalt 5,2 km Klassisk och skating
Monte de Sot Totalt 2,5 km Klassisk och skating
La Buja Totalt: 6,7 km Klassisk och skating
Vedl Verzon Totalt: 3,3 km Klassisk och skating
Val Scura Totalt: 7,5 km Klassisk och skating

Längdspår i Seiser Alm

Längdspår Längd Typ av åkning
Compatsch/Compaccio - Ritsch Totalt 5,4 km Klassisk och skating
Ritsch Totalt 1,4 km Klassisk och skating
Pista di allenamento/övningsspår Totalt: 2,1 km Klassisk och skating
Sammankopplande spår till Hotel Sonne Totalt: 3,2 km Klassisk och skating
Möserr Totalt: 5,5 km Klassisk och skating
Col del Lupo Totalt: 8,9 km Klassisk och skating
Hartl Totalt: 12 km Klassisk och skating

Om Val Gardenas skidåkning i bloggen

Dolomiti Superski – Åk skidor i vackra Val Gardena

1220 kilometer pist, 450 liftar, 12 skidorter och utnämnd till en av världens tio bästa skidorter – Val Gardena är en av världens bästa skidorter!

Våra 7 mest solsäkra skidorter

Skidåkning, fina hotell och god mat i all ära, men minst lika viktigt för oss nordbor är att få sol på vår skidsemester.