NYHET

Sestriere

2 035 – 2 823 m ö h

Sestriere - byggt för skidåkning

På 2 035 meter över havet, nära den franska gränsen ligger snösäkra Sestriere. Orten gjorde sig ett namn under vinter-OS 2006 och har sedan dess lockat skidentusiaster från hela världen. Inte så konstigt då byn ligger i skidområdet Via Lattea, även känt som Milky Way som bjuder på över 400 km pist.

Sista minuten till Sestriere »
Snörapport, väder och webcams »

Se alla våra hotell i Sestriere »

I Sestriere står skidåkningen i fokus och här vimlar det av breda, välpreparerade pister som passar alla typer av åkare. Förutom suverän skidåkning finns det mycket att upptäcka utanför pisten. I den lilla byn finns många trevliga butiker, skridskobana, badhus och caféer. 

Byggd för skidåkning på 1930-talet

Visste du att Sestrière är världens första artificiella skidort? Orten byggdes upp under 1930-talet av FIAT-familjen Agnelli med syfte att vara en semesterort för fabriksarbetarna i Turin. Än i dag kännetecknas Sestrière av de två tornen som Agnelli lät bygga som hotell till sina anställda.

Den italienska maten

Italiensk mat lämnar sällan någon besviken och i byn finns det got om trevliga restauranger som serverar vällagad pizza, pasta och läcker antipasti. Även när mörkret faller betyder det inte att dagen är slut. Här finns gott om bra afterski och nattklubbar som Tabata Disco som rymmer hela 1500 personer.

Passion lives here

Sestrière har haft flera stora mästerskap bland annat vinter-OS och VM. Under OS år 2006 hade Sestriere mottot "Passion lives here”, ett motto som byn fortfarande lever efter. Testa själv på några av de olympiska pisterna, bland annat backen där Anja Pärsson fick guldmedalj!

Därför skall du välja Sestriere

Klassisk OS-by
Skidåkning i Via Lattea
Kort transfer
Prisvärda boenden
Snö- och solsäkert
Berömd skogsskidåkning

Höjd över havet 2035 m

Högsta åkhöjden 2823 m

Största fallhöjd 1483 m

Transfertid 1 tim 45 min

Pister

400

km pist

92 liftar

41 97 67

Hotell i Sestriere

Sortera efter

Sestriere 

– där skiddrömmar blir sanna

Läs vårt blogginlägg

Drömjobbet finns i Alperna!

Utbilda dig till guide eller skidinstruktör i vinter

Ansök här

Karta över Sestriere