Frankrike

Upplev de mäktiga franska Alperna

Skidresor till Frankrike – fantastisk skidåkning bland Europas högsta berg

En skidresa till Frankrike är en resa till oslagbar skidåkning, breda sköna backar, soliga dagar och grym offpist. Dessutom får man en rejäl dos av den härliga, franska atmosfären med sin världsberömda matkultur och sitt intensiva nattliv.

Frankrike är känt för sina mäktiga skidområden, varav många av dem tillhör världens största. Skidorterna ligger generellt på hög höjd och här finns några av de högsta bergen i Europa. Detta innebär långa åk, snögaranti och exemplariska möjligheter till utmanande offpist. Kanske är det därför många anser att de franska Alperna bjuder på Europas bästa skidåkning. 
Frankrike har skidorter för såväl proffs som nybörjare, veteraner och de allra yngsta. Oavsett om du är ute efter pist, party eller puder kan de franska Alperna leverera. 

Les Trois Vallées (De tre dalarna) där bland annat Val Thorens ingår, erbjuder 600 pistkilometer och 200 liftar. Ett paradis för nyfikna skidfantaster som vill utforska nya backar varje dag. En annan mycket snösäker ort är Les 2 Alpes, som med sin högt belägna glaciär bjuder in till skidåkning på 3 600 meter över havet.

Det finns alltid något nytt och spännande att upptäcka i de storslagna och vackra franska Alperna. Boka din nästa skidsemester till Frankrike!

Utvalda skidorter i franska Alperna

Val Thorens – Mäktig skidåkning i De Tre Dalarna!

Val Thorens är Europas högst belägna skid ort (2 350 m ö h). Var du än väljer att bo i byn har du ski-in/ski-out. Skidområdet med 600 km pist och 175 liftar anses vara världens största och är naturligtvis mycket snösäkert. I byn fi nns många små barer och ett stort utbud av restauranger och andra nöjen. Vi har lagt beslag på de bäst belägna boendet i byn.

Varför Val Thorens?

  • Skidåkning i gigantiska "De tre dalarna"
  • Stor afterski
  • Mycket snösäkert

Les 2 Alpes – snösäkert med glaciärskidåkning på 3 600 m ö.h.

Les 2 Alpes är en av Frankrikes ledande skidorter och rankas som en av de 10 bästa i Europa. Här finns en av världens längsta pister med en fallhöjd på 2 300 m. Les 2 Alpes är mycket snösäkert med en glaciär som erbjuder skidåkning upp till 3 600 m. Panoramavyn härifrån är helt oslagbar. Våra hotell är perfekt belägna nära centrum och liftar i den mysiga byn.

Varför Les 2 Alpes?

  • Glaciärskidåkning på 3 600 möh
  • Centralt belägna hotell
  • Topp 10 i Europa

Karta över våra orter i Frankrike