Vasaloppet - Trailrunning Weeks

NYHET: Vasaloppet - Trailrunning Weeks

Följ med på en storslagen löparresa till natursköna Bad Gastein. Här springer vi med magisk utsikt över de vackra alptopparna. Våra erfarna ledare ser till att du får uppleva Bad Gasteins bästa löpstigar och hjälper dig att finslipa tekniken.

 • 5 dagars härlig traillöpning på hög höjd
 • Tekniktips – ”Bli en bättre traillöpare”
 • Rörlighetsträning för löpare
 • Uppbyggande styrkepass
 • Inspirerande föreläsning ”Så förbereder du dig för Ultravasan45”

Vad händer under resan?

Under veckan blandar vi härliga löpturer i vacker alpterräng med utmanande backpass, teknikträning och uppbyggande styrke- och rörlighetspass. Vi startar dagen med morgonjogg eller rörlighetsträning och efter en god frukost gör vi oss sedan redo för dagens löptur. Löpningen sker på grusvägar och mindre stigar som bitvis kan vara både branta och tekniskt krävande. Istället för kilometrar räknar vi höjdmeter och upplevelser. Vi pausar när vi vill och behöver, och brukar oftast vara tillbaka på hotellet tidig eftermiddag. Om man inte väljer att stanna kvar på någon av de mysiga hyttorna förstås. På eftermiddagen bygger vi upp kroppen med styrkepass, lyssnar på inspirerande föreläsningar eller vilar benen på Silver Bullet Bars terrass.

Varför löpning i Bad Gastein?

Bad Gastein är enligt oss den perfekta platsen för en löparresa. Här sover vi gott, njuter av god mat, frisk luft och storslagen natur. Den omväxlande terrängen gör att ingen löptur blir den andra lik. Vi tar oss runt bland bergen till fots, med buss eller hjälp av linbana och får på så sätt uppleva olika vyer varje dag. I Gasteinerdalen finns det även gott om mysiga, lokala hyttor som vi passar på att besöka under veckan.

För vem passar resan?

Denna resa passar dig som vill springa i vacker natur och njuta av fina vyer. Resan fungerar även som en perfekt uppladdning för dig som ska springa något av loppen under Vasaloppets sommarvecka.

För att följa med behöver du inte vara en särskilt snabb löpare, men du bör ha god kondition och vara beredd på att vara ute ett antal timmar varje dag. Vi kommer att dela upp oss i grupper där tempot anpassas efter deltagarnas nivå. För att få ut mest av resan rekommenderar vi att du klarar av att springa 10 km utan att stanna.

Boende

Vi bor bekvämt på något av våra moderna hotell, mitt i hjärtat av Bad Gastein. Här sover vi gott i sköna sängar och njuter av en god frukostbuffé innan vi ger oss ut på dagens löppass. På kvällarna serveras en härlig trerätters middag.

 Boka Trailrunning Week →

Resan arrangeras 9-16 juni & 8-15 september

Detta ingår i resans pris:

 • Flyg t/r till Bad Gastein inkl. 20 kg bagage 
 • Del i dubbelrum på Hotel Salzburger Hof ****+ eller Ski Lodge Reineke ***+
 • Stor frukostbuffé 
 • Delikata middagar (Vid bokning senast 31/3)
 • 5 dagars löpträning och annan träning som ingår i programmet
 • Intressanta föreläsningar och workshops
 • 20 % rabatt på anmälningsavgiften till Ultravasan 45 eller Cykelvasan Öppet Spår

Dubbelrum på Hotel Salzburger Hof:

Pris fr 12 790 kr*/person

Dubbelrum på Ski Lodge Reineke:

Pris fr 10 690 kr*/person

* Transfer 355 kr tillkommer
* Enkelrumstillägg 1 495 kr 

Vasaloppet - Trailrunning Weeks arrangeras i samarbete med: