• Laddar…
  • Laddar…
  • Laddar…
  • Laddar…
  • Laddar…
  • Laddar…
  • Laddar…
  • Gondol i Val Thorens

Skidåkning i Val Thorens

Val Thorens, som är Europas högst belägna skidort (2 350 m ö h), är byggd för skidåkare. Var du än väljer att bo i byn har du ski-in/ski-out. Skidområdet med 600 km pist (tre dalarna) och 175 liftar anses vara världens största och är naturligtvis mycket snösäkert. 

Val Thorens i Val De Belleville ligger på 2 300 meters höjd över havet och är därmed Europas högst belägna skidort. Val Thorens är vackert omgiven av 6 glaciärer och du kan åka skidor upp till 3 230 m ö h. Givetvis är snökvaliteten bra oavsett när du väljer att åka hit. Val Thorens ingår i liftsystemet Les Trois Vallées (de tre dalarna) med exklusiva Courchevel, engelsmännens favorit Meribel, som är beläget mitt i de tre dalarna, samt Les Menuires som är byggd på 70-talet i traditionell fransk betongstil. Här finns också St Martin de Belleville som du inte får missa under skidveckan. Åk skidor hela vägen ner till den vackra byn och ät en god lunch i solen på en av de mysiga restaurangerna. Vi rekommenderar dig att uppgradera ditt liftkort före avresa. För endast 525 kr så ingår Les Trois Vallées.Obs! Uppgradering av liftkortet måste beställas minst 7 dagar före avresa. 

Val Thorens är byggt för skidåkare

Liftarna är moderna och snabba. Här uppstår sällan liftköer och det finns nästan obegränsat med pister för alla kategorier av åkare. Liftsystemet är byggt på ett sådant sätt att transportsträckor nästan helt saknas. Mont Vallon är ett fint skidområde som ligger lite utanför Meribel. Hit hittar inte alla så du kan oftast ha de breda carvingpisterna för dig själv. La Masse är för lite bättre skidåkare, lite brantare och glest mellan åkarna. Cime Caron (3 200 m ö h) har en fin utsikt där du får ett panorama med nästan 1000 alptoppar.

Pistkarta över Val Thorens - klicka på bilden för att förstora.

Pistkarta över Les Trois Vallées - klicka på bilden för att förstora.

Åk till Val Thorens med STS Alpresor

Uppgradera ditt liftkort - Les Trois Vallées ingår för 580 kr

Läs mer

Diet Ski Val Thorens

La Folie Douce Val Thorens

Skiing in Val Thorens, France